Nieuws

ZVC HINGENE.BE Kameraadschap is onze troef.

 

ZVC HINGENE Nieuwsflash

ALGEMEEN NIEUWS

Op 9 maart 2012 is het D-DAY voor een bikkelharde wedstrijd tegen onze aartsrivalen van FC Barça. Wij nodigen zoveel mogelijk supporters uit om onze jongens aan te moedigen in deze moeilijke wedstrijd.

 

Op 19 december 2011 verloor ZVC Hingene NA een bewogen wedstrijd tegen FC Barça met 3-6. Een bewogen wedstrijd omdat er veel kaarten werden getrokken voor onze jongens door een partijdige scheidsrechter. Jammer dat we weer moeten vaststellen dat we weer de duimen moeten leggen tegen een team dat sportief onwaardig is, maar steeds een hand boven het hoofd gehouden word. Overtredingen van FC Barça werden niet door de scheidsrechter waargenomen, echter werden kleine overtredingen van ZVC Hingene zwaar bestraft. Het bestuur, supporters en sympathisanten moesten dit schouwspel met leden ogen aanschouwen. Wij kijken alvast uit naar de clash op vrijdag 9 maart 2012.

 

Op 21 november 2011 nam ZVC Hingene NA het voor het eerst op in 1ste tegen de kampioen van vorig seizoen. Alhoewel we ons de rol van de underdog hadden toegeëigend, won onze “NA” met 9-13 van ZVC Golden Team. Deze overwinning geeft het seizoen toch al glans. De redactie feliciteert onze jongens van ZVC Hingene NA.

 

Op 7 september 2011 konden we genieten van de eerste overwinning van ZVC Hingene NA in de eerste reeks van het WZVB. In de laatste minuut maakte debutant Wannes Drossaert het doelpunt van de overwinning. Wannes Drossaert, die verleden jaar nog actief was bij ZVC Hingene 69, was in de wolken. In zijn eerste wedstrijd voor “den NA” en al meteen beslissend. De Raad van Bestuur was dan ook supergelukkig met de uitslag. “Onze 2 ploegen hebben hun openingswedstrijd gewonnen. Natuurlijk keken we met grote ogen naar de wedstrijd van onze NA, daar dit hun eerste wedstrijd in de hoogste reeks is. De overwinning werd uiteindelijk behaald in de laatste seconden, maar het team heeft gevochten voor deze overwinning. Proficiat aan gans de ploeg.” zegt Van Eetvelt. ZVC Hingene 69 won de dag ervoor met zware 3-11 cijfers tegen ZVC New Pup. In deze wedstrijd waren Tom De Saeger en Sven Claus behoorlijk beslissend.

 

Op 6 september 2011 begint ZVC Hingene 69 aan de competitie 2011-2012. Het mag de spits afbijten tegen ZVC New Pup om 22u00 in Sporthal De Schalk te Willebroek. Een dag later mag ZVC Hingene NA de competitie aanvatten tegen ZVC De Rustiek. Wij wensen onze spelers veel succes voor het nieuwe seizoen en hopen dat er resultaten behaald zullen worden.

 

Op 12 augustus 2011 vertrekt de Bourscheid-delegatie van ZVC Hingene weer naar Luxemburg om aldaar te strijden voor de Coupe du Sûre, een internationaal voetbaltornooi. Onze jongens hopen het resultaat van 2009 zeker te mogen evenaren en terug present te zijn in de finale.

 

Op 9 juli 2011 zal er in ons clublokaal d’Oude Post het promotiefeest doorgaan voor alle spelers, steunende leden, sponsors en sympathisanten. Meer info volgt later via email en brief.

 

26 februari 2010: ZVC Hingene is zijn hoofdsponsor kwijt. Na jaren van goede samenwerking en vertrouwen, verbrak M.C. eenzijdig zijn sponsorcontract met de club. “We vinden het jammer dat de samenwerking zo abrupt werd verbroken. Al liep de duurtijd van de overeenkomst nog tot en met 2010. Wat we nu gaan doen? Zo snel mogelijk een nieuwe hoofdsponsor vinden voor deze club. ZVC Hingene bied toch wat potentieel voor sponsors daar zij actief deelnemen aan activiteiten, het dorpsleven en internet. Hopelijk kunnen wij met deze voordelen een nieuwe sponsor aantrekken.”

 

Op 13 februari 2010 stapten Erik Cuyt en Lieve De Schepper in het huwelijksbootje. Wij wensen het kersverse paar dan ook een dikke proficiat.

 

10 november 2010: Op de vooravond van Wapenstilstand nam ZVC Hingene NA de strijdbijl op om de eerste plaats in de 2de reeks van het WZVB veilig te stellen. De meegereisde supporters kregen een spannende wedstrijd te zien. De Old Rucaboys waren uiterst defensief ingesteld en gaven zeer weinig ruimte vrij aan onze dappere strijders. Elke aanval werd gestuit. ZVC Hingene kon maar geen opening vinden tot uiteindelijk de welverdiende 0-1 tegen de netten hing. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong. Old Rucaboys prikte één keer tegen op de counter en verschalkte onze doelman, 1-1. De spanning was te snijden. De supporters zaten op het puntje van hun stoel. En dan was hij daar… “daar is’em, daar is’em… Ik wist het… Ik wist het!!!”… Saeys besloot de wedstrijd uiteindelijk te bezegelen en schoot de 1-2 tegen de netten. Old Rucaboys zagen de bui hangen. Daar is het eindsignaal en ZVC Hingene won verdient, al was het bijzonder moeilijk tegen een sterk defensief team als Old Rucaboys.

 

16 augustus 2010: Het is weer voorbij die mooie tijd in Bourscheid en daarom kruip ik, ‘t Sjotterke, eens terug in mijn pen. De hoge verwachtingen werden jammer genoeg niet afgelost door een zeer moeilijke loting, maar de dit kon de sfeer niet bederven. De teamspirit zat er dit jaar weer dik in. Als kameraden, vrienden en vriendinnen beleefden we onze “Tour de Bourscheid” weer in opperste extase. Buiten het voetbal op de velden van C.S. Bourscheid gingen we ook regelmatig op culturele en gastronomische uitstap, met als absoluut hoogtepunt: de Kazematten van Luxemburg-stad. De kazematten behoren sinds 1994 tot het UNESCO werelderfgoed en trekken jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers (waaronder een kleine afvaardiging van ZVC Hingene). Buiten de kazematten heeft Luxemburg-stad nog heel wat meer te bieden. Zoals de pub met een uitstekende loungeruimte waarin je gemakkelijk tot in de late uurtjes zou kunnen vertoeven. Echternach was voor ons iets te nat, toen we deze kleine stad bezochten, zaten de weergoden de hemelsluizen pas echt open. We werden trouwens voor het eerst in 5 jaar geteisterd door slecht weer. Al op het tornooi begon het fel te regenen. Maar we zouden geen Vlamingen zijn als we van dat weer geen handig gebruik konden maken. We lieten de Portugezen (de finalisten van 2009) stranden op een billijk gelijkspel. En nog verdient ook. ZVC Hingene liet met momenten knap voetbal zien. We verloren onze openingswedstrijd met 2-0 tegen een team dat op papier zwakker zou zijn dan ZVC Hingene. Maar zoals elk jaar verliezen wij onze eerste wedstrijd. Misschien speelt in sommige hoofden Mr Diekirch of Herr Bofferding nog? Het feit is wel dat we tegen de voetbalgoochelende tegenstanders ons beste spel konden spelen. We maakten de meeste teams knap lastig, maar voor de titel meestrijden, zat er dit jaar hoegenaamd niet in.

 

Een kort overzicht:

Resaca 2 (LUX) - ZVC Hingene: 2-0

ZVC Hingene - Fielser Stuff (GER): 3-0

Toca Abola (POR) - ZVC Hingene: 1-1

ZVC Hingene - Deco Carr (BRZ): 1-2

ZVC Hingene - Sportsdeddessen (LUX): 1-1

FC Den Briel (BEL) - ZVC Hingene: 1-2

 

 

Augustus 2009: Afgelopen zomer was het weer zover. Voor het vierde opéénvolgende jaar trokken we met onze harde kern naar Luxemburg. Ik moet wel zeggen dat er enkelen van de harde kern er dit jaar niet bij waren… mochten niet van moeder de vrouw, hadden liever de masochistische drang om hun voeten te laten afzien in de 100km dodentocht of kregen geen verlof van het werk. Alhoewel we maar nauwelijks met voldoende spelers waren en dan moeten we nog zeggen dat deze dan ook nog eens met blessures te kampen hadden, hebben we het er toch meer dan verdienstelijk van afgebracht. Niet alleen waren we veruit het beste Belgische team op dit internationaal tornooi, we zijn met onze gehavende kern tot in de finale geraakt. Echter was de finalewedstrijd een brug te ver. Onder de verstikkende hitte en de alsmaar toenemende promille in ons bloed (want het blijft ontspanning), was het voor ons team onmogelijk om deze laatste wedstrijd tot een goed einde te brengen. Een verdienstelijke tweede plaats en het zilver werd ons dit jaar eigen. De andere Belgische ploegen konden hun ogen niet geloven. Die mannekes van Hingene deden het weer.

Ik ben er zeker van dat de nieuwelingen van deze editie, zich deze trip naar Bourscheid niet zullen beklaagd hebben. Volgend jaar zullen ze wel weer van de partij zijn en hopelijk de andere kernleden ook. Want plezier maak je met velen… vrienden onder elkaar.

 

Op 4 juni 2009: De titelkoorts stijgt in Hingene. Supporters speculeren, spelers staan zenuwachtig te popelen voor hun laatste en beslissende wedstrijd en de trainer staat al wekenlang te nagelbijten. Verleden week barste het indoorstadium te Tisselt weer uit haar voegen door een schitterende 6-5 overwinning tegen ZVC the Goldies. Een nipte en broodnodige zege met het oog op de titel. De rechtstreekse concurrent ZVC Plastiek Zakske kreeg in de competitie van enkele (Willebroekse) ploegen twee forfaitoverwinningen cadeau en heeft daarmee een psychologisch voordeel. Echter op sportief vlak is ZVC Hingene reeds een waardige kampioen. Enkel Hingene zou deze titel dan ook verdienen. Op donderdag 4 juni speelt ZVC Hingene haar belangrijkste wedstrijd tegen hun rechtstreekse concurrent in het indoorstadium De Schalk te Willebroek. Samen met de supporters zal er tot de laatste snik gestreden worden voor die titel.

 

Daarom roepen wij alle supporters, sympathisanten en Hingenaars op om ZVC Hingene NA naar de titel te komen schreeuwen. Met winst kan Hingene de titel pakken en kan het kampioenenfeest starten. Het is al van 2007 geleden dat ZVC Hingene haar eerste kampioenstitel kon vieren. Dit jaar maken ze weer een afspraak met de geschiedenis.

 

Op 16 oktober 2008 geeft voorzitter Björn Van Eetvelt zijn functie op wegens tijdsgebrek. Tom De Man zal hem opvolgen als kersverse opvolger. Tom De Man is ook één van de medoprichters van ZVC Hingene.

 

01/01/2008: Keith Suykens is dinsdagochtend zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de N16 in Puurs. Kort na 05u00 raakte hij de controle over zijn stuur kwijt, ramde hij met zijn wagen een verlichtingspaal en werd dan in een gracht gekatapulteerd. Keith zat gekneld in zijn wagen en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis in Edegem gebracht. Momenteel ligt hij nog steeds op de intensieve zorgen, maar zou zaterdag vermoedelijk naar een gewone kamer mogen.

Wij wensen Keith veel sterkte toe en hopen op een snel herstel.

 

23/11/2007: Vrijdagavond om 22u00 nam 69 het op tegen De Jefkes, deze staan momenteel op een gedeelde 1ste plaats. Na een goede eerste helft van 69 stond het team van coach Muyshondt met 2-0 achter. Ondanks ze een 2-0 achterstand hadden, stond er dit keer een ploeg op het veld. Iedereen keek elkaar in de ogen en zonder woorden begreep iedereen de boodschap. “We leggen er desnoods onze kop voor” klonk het dan. De tweede helft ging van start en de motivatie van 69 werd direct beloond. Via een hoekschop tikte Van Gucht de 2-1 in de netten. Na enige tijd stond ZVC wel 3-1 achter, maar ze gaven niet op. Deze avond kon wel eens de ommekeer worden voor 69. Toen viel de 3-2 en alles leek echter nog mogelijk. Een lange rush van Van Eetvelt op de flank werd abrupt gestopt door een verkeerde beweging van Van Eetvelt zelf. De Zidane-move werd omgezet in een blessure. Hij moest dan ook direct vervangen worden. De overmacht van 69 was al enkele minuten te zien. De gelijkmaker hing in de lucht, maar de scheids besliste om een einde te maken aan de partij. Een partij die wel eens voor een ommekeer zou kunnen zorgen. Er werd deze keer niet naar elkaar geroepen, maar er werd gespeeld als een écht team. En iedereen speelde et zijn hart en ziel. Dit allemaal voor de trots van Hingene en de teammaten. Volgende keer zal 69 er staan en er zal gevochten worden voor elke bal, voor elke centimeter en voor elke kans. Willebroek, je bent gewaarschuwd!

 

03/10/2007: ZVC Hingene NA, onze jongens in 4de, zijn na 3 speeldagen nog steeds ongeslagen. De coach, supporters en bestuur zijn zeer tevreden. De laatste wedstrijd werd immers gewonnen met het kleinste verschil, maar de strijdlust was er en is er nog steeds. Ze vechten als één team voor de bal. Vorig zijn we zo kampioen geworden in 5de. Natuurlijk is het nog te vroeg om al op de titel te kunnen richten… we zijn nog maar 3 speeldagen ver en er kan nog veel gebeuren. De bedoeling is om zeker in het midden te eindigen, elke plaats hoger is een bonus voor onze prestaties.

 

24/08/2007: Op 31 augustus begint voor onze club de competitie. De spits mag afgebeten worden door ZVC Hingene 69. Zij zullen het moeten opnemen tegen Meal Radrid, een taaie klant die we nog kennen van vorig seizoen. Verleden jaar eindigde debutant ZVC Hingene 69 op de laatste plaats. De jongens van 69 bleven echter niet bij de pakken zitten en trainden deze zomer elke donderdagavond in het park van Hingene. De conditie bleef op peil en bij sommige verbeterde de conditie zelfs. ZVC Hingene 69 is er klaar voor en meer dan ooit. “We zullen ze pakken!!” klinkt het in de rangen. De sfeer is optimaal, de strijdlust wakkert aan en de harten kloppen voor Hingene. “Hingene boven alles!” word er gescandeerd. We wensen onze 69 alvast veel succes.

 

12/07/2007: Vanaf heden is ons maandblad ’t Sjotterke in handen van onze kersverse redacteur Steve Roskam. Hij zal samen met reporter Kristof Fleurackers het maandblad uitbrengen met allerlei verslagen van wedstrijden en activiteiten. Het boekje zal elke maand verschijnen met uitzondering van de 2 zomermaanden. In deze maanden zal er één zomereditie verschijnen. “Het ’t Sjotterke zat al een tijdje in het slop. Mede door tijdgebrek konden we dit niet tijdig layouten en uitbrengen. Hiervoor onze excuses aan onze lezers en sponsors. We zagen in dat we in het bestuur handen te kort kwamen. Onze club is op 2 jaar uitgegroeid tot een volwaardige club die momenteel rond de 50 leden telt. Wat zeer goed is en we hopen nog te groeien, dat staat vast. Daarom wierven we 2 nieuwe bestuursleden aan. Door stemming op de algemene vergadering was het lang geen verassing. De topfavorieten Steve Roskam en Gino Bessems werden met een volstrekte meerderheid gekozen. Gino kreeg een ondersteunende taak. Toen vroegen we aan Steve of hij redacteur van het ‘t Sjotterke wo worden en hij antwoordde zeer overtuigend: “Met veel plezier!!”.” zegt Van Eetvelt. De webmaster wenst Steve Roskam veel succes in het uitbrengen van dit succesvol maandblad.

 

04/07/2007: Er waren al reeds lange tijd geruchten dat er een vrouwenteam opgericht zou worden bij ZVC Hingene. Na enig beraad op de bestuursvergaderingen volgde er een informatieavond voor alle geïnteresseerden. Daar werden enkele zaken behandeld die noodzakelijk zijn voor het oprichten van een nieuwe afdeling binnen de club. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt en was het een feit. Op 4 juli 2007 werd ZVC Hingene Girls onder de doopvont gehouden. Het bestuur, de sponsors, steunende leden, sympathisanten wensen de dames veel succes en hopelijk een lang bestaan.

 

15/05/2007: ZVC Hingene heeft zijn eerste titel te pakken. ZVC klopte in de titelstrijd FC Barça met 4-3. Daarmee is de spannende titelstrijd in het Willebroekse zaalvoetbalverbond beslecht. ZVC Hingene NA heeft 3 punten voorsprong op Club 36 en kan niet meer ingehaald worden.

ZVC Hingene kampioen: al liep het gisteren niet van een leien dakje. Het veel technischere Barça liep direct uit tot een 0-3 voorsprong en drukte ZVC tot tegen de doellijn. Net voor de rust kon ZVC de achterstand verkleinen tot 1-3. De supporters geloofden niet meer in de broodnodige overwinning. Bij ZVC was ook het vertrouwen zoek tot de 2-3 op het bord verscheen. Op kracht en inzet vochten de jongens van ZVC zich naar voor. Maar dan liep alles weer vast. Tien minuten voor het einde stond ZVC nog steeds op achterstand. Supporters werden nerveuzer alsook de spelers en de coach. Met nog 5 minuten te spelen scoorde ZVC de gelijkmaker, 3-3. Dit was het kantelmoment. Supporters en spelers geloofden er weer in. De meegereisde supporters schreeuwden hun team naar voor. En toen ZVC in blessuretijd de 4-3 eindstand op het bord bracht, ontplofte iedereen. Supporters liepen het veld op, spelers vielen in elkaars armen. “Kampioenen, kampioenen” weergalmde in de zaal. ZVC Hingene is de verdiende kampioen 2006-2007 in de 5de reeks.

 

15/04/2007: Na de overwinning tegen het Turkse Ayyldiz Spör zijn onze jongens van “den NA” nog steeds in de running voor de titel in vijfde. Maar niets is al zeker. Met nog 4 speeldagen voor het einde kan er nog alles gebeuren. ZVC Hingene NA heeft momenteel 2 punten meer dan rechtstreekse concurrent Club 36 en 3 punten meer dan The Goldies. Deze laatste twee moeten daarenboven nog een onderling duel afwerken. Kan ZVC NA de begeerde kampioenstitel binnenhalen? Wie weet… het team krijgt alvast de steun van ZVC 69 en tal van supporters in Hingene en omstreken.

 

20/03/2007: Na de topper van ZVC tegen Club 36 ging Van Eetvelt zijn boekje te buiten. Hij was aanzienlijk teleurgesteld en dat manifesteerde zich in een donderpreek in de kleedkamer. De spelers, die duidelijk ook aangeslagen waren door het gelijkspel, konden dit te stelligste niet appreciëren. “Ik weet dat dit niet goed te praten valt en ik ben me er absoluut van bewust dat onze spelers zich ten volle 100% gegeven hebben, maar ik was teleurgesteld. We laten Club 36 nog op gelijke hoogte komen. Er zat deze avond meer in, maar een gelijkspel was naderhand gezien de enige correcte einduitslag. Ik weet dat ik helemaal in het spel kan opgaan en dat ik soms wat uitbundiger reageer dan anderen. Een slechte speler op het veld, maar een supporter met een extreme voorliefde voor zijn club. Als die club dan verliest of dergelijke ben ik niet te houden. Het is ondertussen al uitgepraat en de plooien zijn alweer gladgestreken. Een ding is zeker, volgende keer ga ik eerst even bezinnen en daarna kunnen we discussiëren in ons clublokaal.” aldus Van Eetvelt.

 

07/12/2006: De Raad van bestuur heeft vandaag te kennen gegeven officieel klacht te hebben ingediend bij de Willebroekse Zaalvoetbalfederatie wegens het provocerende gedrag van de arbitrage van afgelopen wedstrijd tegen Club 36. “De federatie en de sportraad heeft nog niet formeel gereageerd op onze klacht. Maar lang zal het niet op zich laten wachten.” zegt Van Eetvelt. “We kunnen dit niet langer negeren. Het is elke keer bij dezelfde scheids dat sommige spelers van ZVC geviseerd en geprovoceerd worden”.

 

13/10/2006: ZVC Hingene NA zit meer dan behoorlijk op schema. Supporters spreken al van de kampioenenploeg, al zien zij elke speler van ZVC daarbij. “Wint NA of 69, het zal altijd een feest van ons allen blijven. Enkel bij een onderling duel, zijn de messen soms geslepen op het veld. Daarna worden de wonden samen geheeld aan de toog. Dat is het voordeel van een vriendenclub.” zegt Van Eetvelt. Toch wensen wij NA en 69 veel geluk in de competitie.

 

01/10/2006: Er duiken steeds meer geruchten op voor het oprichten van een damesploeg. Aan toekomstige vrouwelijke spelers is er zeker geen gebrek. Verschillende namen worden zelfs al genoemd. Dit is ook reeds ter sprake geweest op raad van bestuur. Het bestuur ontkent de geruchten niet en sluit zelfs niet uit dat er wel eens zo’n damesploeg kan komen in de nabije toekomst. Doch moet er eerst gekeken worden naar een damescompetitie. Afwachten wat de toekomst zal brengen.

 

01/09/2006: ZVC Hingene treedt dit seizoen in de Willebroekse Zaalvoetbalcompetitie aan met twee teams: ZVC Hingene NA en 69. Ook werd er een nieuwe coach aangesteld voor ZVC Hingene 69. Günther Muyshondt zal voortaan de ploeg naar succes leiden. Gunther Verheyen blijft de coach van NA. Hopelijk kunnen onze twee teams een goede prestatie neerzetten in de competitie. Het bestuur, de sponsors en de supporters hebben er alvast een goed gevoel bij.

 

 

GEBOORTENIEUWS

Op 6 juni 2011 kwam Matteo Moens, Jonas eerste zoon, ter wereld. Wij wensen zowel Matteo, mama Eva als papa Jonas veel geluk en hopen de kleine spruit in de verre toekomst in het ZVCtruitje te mogen steken.

 

Op 12 januari 2010 omstreeks 7u45 kwam Mauro Van Eetvelt, zoon van Björn en Monica, ter wereld. Het kleine schoppertje weegt 3035gr en meet 48cm. Wij wensen zowel Mauro, mama Monica als papa Björn veel geluk en hopen de kleine spruit in de verre toekomst in het ZVCtruitje te mogen steken.

 

Op 16 december 2009 om 21u06 kwam Alexander Roskam, Michaël’s tweede zoon, ter wereld. De kleine Alexander weegt 3670gr en meet 50,5cm. Wij wensen zowel Alexander, mama Annick als papa Michaël veel geluk en hopen de kleine spruit in de verre toekomst in het ZVCtruitje te mogen steken

 

DROEVIG NIEUWS

Op 17 november 2011 overleed Miel Claeys (1949-2011), vader van Gunther en Jurgen Verheyen, schoonvader van Peggy Troch en Linda Buwalda en grootvader van Ine, Wout, Robbe en Ferre Verheyen. Wij wensen de familie vanuit de ganse ZVC-familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.

 

Op 30 augustus 2011 overleed Alex Roskam (1922-2011), grootvader van Steve en Michaël Roskam. Wij wensen de familie veel sterkte toe.

 

Op 14 augustus 2011 overleed Mon Van Eetvelt (1933-2011), grootvader van Björn, Vanessa, Maaike en Joke Van Eetvelt. Wij wensen de familie dan ook veel sterkte toe.

 

 

© Copyright ZVC Hingene 2013. All Rights Reserved.